foto_1SAM_5804 (Custom).jpgSAM_5955 (Custom).jpgSAM_5954 (Custom).jpgSAM_5841 (Custom).jpgSAM_5840 (Custom).jpgSAM_5832 (Custom).jpgSAM_5831 (Custom).jpgSAM_5827 (Custom).jpgSAM_5826 (Custom).jpgSAM_5823 (Custom).jpgSAM_5816 (Custom).jpgSAM_5814 (Custom).jpgSAM_5809 (Custom).jpgSAM_5804 (Custom)_1.jpgSAM_5956 (Custom).jpg

Kinderopvang de Hooiberg

 

Wie zijn wij

Kinderopvang de Hooiberg is een jonge en dynamische organisatie die kleinschalige en professionele opvang biedt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 13 jaar. Wij zijn gevestigd aan de rand van De Pollen (gemeente Twenterand) tegenover de basisschool. De locatie is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. De Hooiberg staat in het buitengebied, in een vriendelijk ruimtelijk landschap. Er is veel ruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen, plezier kunnen beleven en kennis kunnen maken met het leven op de boerderij.

 

Waar staan wij voor

Wij streven ernaar dat elk kind vrolijk bij ons binnenstapt en aan het einde van de dag weer opgewekt naar huis gaat. Door de hoogwaardig kwalitatieve kinderopvang die wij bieden, wordt de ontwikkeling van het kind in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau gestimuleerd. We vinden het belangrijk dat kinderen zich prettig, gewaardeerd en veilig voelen en dat ze het leuk en gezellig hebben. De ervaring is dan ook dat de kinderen met veel plezier bij ons komen en de dat ouders hun kinderen zonder zorgen bij ons achterlaten. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een open en heldere communicatie met ouders/ verzorgers.

Zorg voor....

Zorg voor een grote maat van continuïteit.  Wij streven ernaar het welzijn van het kind te stimuleren door ieder kind tot zijn/haar recht te laten komen. Elk kind is uniek en moet tot volle ontplooiing kunnen komen.

Zorg voor vertrouwen. De kinderen moeten kunnen vertrouwen op ons en weten dat ze altijd op ons kunnen rekenen. Door de hechte band die ontstaat tussen kinderen, leren de kinderen elkaar vertrouwen. Ze ondervinden dat ze zelf belangrijk zijn en dat een ander ook belangrijk is. De gevoelens van de kinderen worden ten alle tijde serieus genomen. Zo vinden wij het belangrijk dat er de nodige tijd om met ze te knuffelen, te praten en naar hun vragen of ideeën te luisteren. De Hooiberg staat positief tegenover de opvang van kinderen met een beperking. Wij zijn van mening dat het belangrijk is voor alle kinderen om te leren dat niet iedereen hetzelfde is of kan, en dat iedereen gerespecteerd dient te worden om hoe hij/zij is.

Zorg voor de omgeving. Het kennis laten maken met de natuur vinden we erg belangrijk. Het op jonge leeftijd betrekken van de kinderen bij bijv. het voeren van dieren heeft een positieve invloed op sociale ontwikkeling. Spelenderwijs vormen ze mede hierdoor positieve normen en waarden.

Zorg voor gezondheid en veiligheid van uw kind staat bij ons voorop. Behalve dat wij hier zelf zeer actief mee bezig zijn, hebben wij nauw contact met GGD Twente en de brandweer. De Hooiberg werkt met een kwaliteitssysteem waarvan de weergave in protocollen ter inzage ligt voor de ouders. Tevens wordt er gewerkt met een pedagogisch beleidsplan waarin wordt beschreven hoe wij binnen de Hooiberg te werk gaan en waarom we dat zo doen. Ook wordt er jaarlijks een risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid uitgevoerd en schriftelijk vastgelegd.

 

Wat bieden wij

Wij bieden opvang aan voor kinderen in de leeftijd vanaf 6 weken tot en met 13 jaar. Ons aanbod bestaat uit diverse soorten opvang. Dagopvang, flexibele opvang, BSO, TSO, VSO en opvang voor kinderen met een extra zorgvraag. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 6.30 uur tot en met 19.00 uur. In overleg is weekendopvang ook bespreekbaar. Dit geldt voor zowel het dagverblijf en de buitenschoolse opvang. Wij zijn het gehele jaar geopend met uitzondering van de officiële landelijke feestdagen en daarnaast de volgende data: 24 en 31 december, de vrijdag na hemelvaart.

De verhouding beroepskrachten en het aantal feitelijk gelijktijdig aanwezige kinderen in de stamgroep als volgt:1 pedagogisch medewerker per 4 aanwezige kinderen tot 1 jaar, 1 pedagogische medewerker per 5 aanwezige kinderen van 1 tot 2 jaar, 1 pedagogische medewerker per 6 aanwezige kinderen van 2 tot 3 jaar, 1 pedagogische medewerker per 8 aanwezige kinderen van 3 tot 4 jaar, 1 pedagogische medewerker per 10 aanwezige kinderen van 4 tot 13 jaar.

Alle beroepskrachten zijn gediplomeerd en zijn minimaal in het bezit van een MBO opleiding op niveau 3 met een pedagogische achtergrond. Daarnaast hebben ze een certificaat kinder EHBO.

Wij zijn een leerbedrijf voor MBO studenten en daarom zullen er stagiaires aanwezig zijn van pedagogische studies. Stagiaires die kiezen voor een BOL opleiding gaan voltijd naar school en lopen gedurende de opleiding een aantal keren stage. Stagiaires die een BBL opleiding volgen zijn na een bepaalde periode door de opleiding heen beperkt inzetbaar,de inzetbaarheid van een BBL’er wordt bepaald door het advies van de opleidings- en praktijkbegeleider. Deze kan in de eerste twee jaar variëren van 0 tot 100%. In die situatie is de BBL’er volledig of gedeeltelijk boventallig. Na deze twee jaar is de inzetbaarheid 100%. Dan is de BBL’er als tweede inzetbaar op een groep.

Voor meer informatie kunt u ons bellen via telefoonnummer: 0546 - 60 00 60 of door een mail te sturen naar info@kov-dehooiberg.nl

Graag tot ziens in de Hooiberg!

Met vriendelijke groet,

Marit Lubben en Roy Nijeboer

Contact

Vinckenweg 91
7671 PN De Pollen

Tel: 0546 - 60 00 60
info@kov-dehooiberg.nl